Platinum Swing - Edustustilan vaativa ilmanvaihto

Monisataneliöinen ja monikäyttöinen edustustila haastaa ilmanvaihdon suunnittelun. Hajautettu ja tarpeenmukainen ilmanvaihto on räätälöidysti miellyttävä ja energiatehokas.

Platinum SwingPlatinum Swing on Naantalin Kultarannan saaristomaiseman kupeessa sijaitseva korkeatasoinen edustustila. Monikäyttötila muuntuu ketterästi erilaisten käyttäjäryhmien tarpeisiin, olipa kyseessä sitten merkkipäivän juhlistus, yrityksen tiimi- ja virkistyspäivä tai vaikkapa golfia ja purjehdusta sisältävä irtiotto kiireisestä arjesta.

Edustustilan monikäyttöisyyden takaa toimiva tilanjako. 600 neliön kokonaispinta-ala on jaettavissa kahteen toisissaan yhteydessä olevaan osaan, joissa asiakkaiden käytössä on kokoustiloja, kaksi saunaosastoa sekä huoneistoja täysin varusteltuine keittiöineen.

Modernin edustusrakennuksen joustavasti jaettavat tilat ja toiminnot sekä jatkuvasti vaihtelevat ryhmäkoot ja käyttöasteet asettavat haasteita ilmanvaihdolle.

Laadukkaan sisäilman takeet

- Kun rakennus on pinta-alaltaan suuri ja sen käyttöaste samoin, energiatehokkaan ja samalla käyttäjiä moitteettomasti palvelevan ilmanvaihdon suunnitteleminen on tärkeä osa rakentamisprosessia. Iloxairin ammattilaiset ovat onnistuneet tehtävässä mainiosti ja hyvässä yhteistyössä oman IV-suunnittelijamme kanssa, toteaa Jouve Engineering Oy:n Jouni Jäppinen.

Edustustilan vaihtuvien tilanteiden ja tarpeiden mukaan älykkäästi toimiva ilmanvaihto palvelee energiatehokkuutta ja vaikuttaa merkittävästi rakennuksen ylläpitokustannuksiin.

- Ilmanvaihto on yksi rakennustekniikan osa-alueista, joka voidaan suunnitella sopimaan täydellisesti rakennuksen tunnuslukuihin sekä sen käyttäjien tarpeisiin. Ilox-ilmanvaihtolaitteiden hyvä säädettävyys takaa käyttömukavuuden kaikissa asumistilanteissa.

Samoissa saaristomaisemissa kuin edustustila sijaitsee myös parisenkymmentä Jouve Engineeringin suunnittelemaa high end -taloa. Jokainen on räätälöity yksilöllisesti laatutietoisten asiakkaiden toiveiden mukaan. Hyvä sisäilma on oleellisen tärkeä osa asumismukavuutta ja -terveyttä.

- Ilmanvaihtosuunnittelu on IV-ammattilaisten yhteistyötä. Yrityksellemme on tärkeää toimia urakan edetessä tiiviissä vuoropuhelussa luotettavien huippuammattilaisten kanssa. Olemme jo vuosia luottaneet Iloxairin IV-tuotteisiin ja -ammattitaitoon. Luotettava, paikallinen, toimintavarma, hinta-/laatusuhde toimii, luettelee Jäppinen yhteistyön kulmakiviä.

Tarpeenmukainen ja hajautettu ilmanvaihto

Platinum Swing

Ilmanvaihtoratkaisun suunnittelu perustuu tarkkoihin mitoitustietoihin. Platinum Swing -kohteessa on käytetty hajautettua ilmanvaihtoa, Ilox-ilmanvaihtolaitteet on sijoitettu ja mitoitettu laskennallisesti huoneistojen yhteyteen ja yhteistiloihin. Ilmatilavuuden lisäksi edustustilassa huomioidaan erityisen huolellisesti henkilömäärät. Ryhmien koot ja tilojen käyttöasteet vaihtelevat jopa päiväkohtaisesti.

Ilmanvaihdon perussäännön mukaan noin puolella teholla toimiva ilmanvaihtokone vaihtaa asuintilan laskennallisen ilmatilavuuden (normaaliolosuhteissa) kerran kahdessa tunnissa, ja ilmanvaihtoa voidaan tarvittaessa tehostaa tai pienentää. Hajautettua ilmanvaihtoa ei tehosteta kaavamaisesti ja energiaa tuhlailevasti tiettyyn kellonaikaan vaan ilmanvaihdon tarpeen kasvaessa.

Hyvä lämmöntalteenottokyky on yksi Ilox-ilmanvaihtokoneiden valteista. Kun ilmanvaihtokone lämmittää sisään tulevaa ilmaa poistuvan ilman lämmöllä mahdollisimman tehokkaasti, lämmitysenergian säästö on vuositasolla merkittävä. Ilmanvaihdon lämmöntalteenoton vuosihyötysuhde onkin tärkeä luku, kun tarkastellaan todellista energiankulutusta kokonaisuudessaan ja määritellään rakennuksen E-lukua.

- Kosteuden poisto on ilmanvaihdon tehtävistä kuitenkin ehkä tärkein. Golf, veneily ja monet muut alueen tarjoamat virkistysmahdollisuudet tuovat edustustilojen käyttäjiksi urheilullisia ja ulkoilmaharrastuksista nauttivia ihmisiä. Ilmanvaihtolaitteiden huoneistokohtainen säädettävyys on heille tärkeä asia. Huoneistojen yhteyteen on myös rakennettu varusteiden kuivatukseen tarkoitetut 20 neliön bägihuoneet, joissa on tehostettu ilmanvaihto, kertoo Jäppinen.

Ilmanvaihto on yksi rakennustekniikan osa-alueista, joka voidaan suunnitella sopimaan täydellisesti rakennuksen tunnuslukuihin sekä sen käyttäjien tarpeisiin. Ilox-ilmanvaihtolaitteiden hyvä säädettävyys takaa käyttömukavuuden kaikissa asumistilanteissa.