LEHDISTÖTIEDOTE 6.9.2017

Iloxair Oy:n tiedote vapaasti julkaistavaksi.
Lisätietoja antaa toimitusjohtaja Rainer Knuts puh. 040 868 3143

FläktGroup tehostaa asuntorakentamisen toimintojaan Pohjoismaissa.

Iloxair Oy:n toimintoja koskevat yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen taustalla on FläktGroupin suunnitelma vahvistaa konsernin kilpailukykyä keskittämällä asuntorakentamisen tuotantotoiminnot yhteen osaamiskeskukseen.

Osana tätä suunnitelmaa Iloxair Oy:n tuotantotoiminnot siirretään Ruotsin Jönköpingiin, jossa FläktGroupilla on ilmankäsittelykoneita valmistava tehdas. Tuotantotoimintojen keskittämisellä pystytään kehittämään tuottavuutta, kohdentamaan investointeja ja keskittämään osaamista.

Siirron seurauksena Iloxair Oy:stä vähenee 19 työpaikkaa. FläktGroup pystyy tarjoamaan työpaikan merkittävälle osalle Iloxairin henkilöstöä muissa yksiköissään Suomessa. Tuotannon siirto toteutetaan vuoden 2018 ensimmäisen neljänneksen loppuun mennessä.

Suomalaisella Iloxair-tuotemerkillä on vahva asema asuntorakentamisen markkinoilla. Iloxairin myynti ja myynnin kehittäminen jatkuvat Suomessa ja suomalaisia asiakkaita palvellaan edelleen ensiluokkaisesti. FläktGroupin Turun logistiikkakeskuksen hyödyntäminen takaa nopeat ja täsmälliset toimitukset myös tulevaisuudessa.


Iloxair Oy on yksi Suomen johtavia asuntoilmanvaihdon toimittajia. Yrityksen palveluksessa on noin 25 henkilöä ja liikevaihto on n. 10 milj. euroa. Iloxair Oy valmistaa asuntoilmanvaihdon ilmastointikoneita ja liesikupuja Raisiossa. Iloxair Oy kuuluu kansainväliseen FläktGroupiin, joka toimii yli 65 maassa ja työllistää 3800 ihmistä.